Σπόροι κολοκύθας στην καταπολέμηση των σκουληκιών: 10 καλύτερες συνταγές

Το να γνωρίζει κανείς πώς να παίρνει σπόρους κολοκύθας από σκουλήκια είναι απαραίτητο για οποιονδήποτε έχει μολυνθεί με παράσιτα. Αυτό το προϊόν είναι το ισχυρότερο αντιπαρασιτικό. Το σύμπλεγμα ουσιών στη σύνθεση των σπόρων έχει επιζήμια επίδραση στα περισσότερα ελμινθικά και, εάν τηρηθεί η δοσολογία και η σύνθεση, δεν έχει παρενέργειες, σε αντίθεση με τα συνθετικά μέσα. Το προϊόν καταπολεμά ενεργά τα σκουλήκια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από την ηλικία.

Οι σπόροι κολοκύθας βοηθούν με τα σκουλήκια;

Οι σπόροι κολοκύθας από σκουλήκια χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα. Το σύμπλεγμα χρήσιμων ουσιών που περιέχονται στο προϊόν συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη βελτίωση της λειτουργίας του γαστρεντερικού σωλήνα, της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, αλλά είναι επιβλαβές για τα παράσιτα.

Η ουσία cucurbitin, η οποία εμφανίζεται μόνο στους σπόρους κολοκύθας, είναι ιδιαίτερα τοξική για τους έλμινθους. Το Cucurbitin παραλύει εντελώς τους απρόσκλητους «επισκέπτες», σταματώντας τη ζωτική τους δραστηριότητα και προκαλώντας θάνατο.

Οι ιδιότητες των σπόρων κολοκύθας όχι μόνο εξαλείφουν τα παράσιτα, αλλά και αποκαθιστούν το σώμα μετά από μια εισβολή.

Σημειώσεις χρήσης

Τα σκουλήκια και οι σπόροι κολοκύθας είναι εντελώς ασυμβίβαστα. Ο σπόρος είναι επιβλαβής για τους ελμίνθους, γι' αυτό χρησιμοποιείται τόσο για την πρόληψη μολύνσεων από ελμίνθους όσο και για την καταπολέμηση των εισβολών. Το προϊόν χρησιμοποιείται για μόλυνση:

 • γιαρδιάση;
 • κεστόζες (ταινίες)
 • εντεροβίαση;
 • ασκαρίαση;
 • τριχίνιαση.

Πώς να πάρετε σπόρους κολοκύθας από σκουλήκια για παιδιά και ενήλικες: συνταγές

Επιτρέπεται η λήψη σπόρων για την απαλλαγή από την ελμινθίαση σε οποιαδήποτε ηλικία. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε το σχήμα προετοιμασίας και λήψης, να μην υπερβείτε την απαιτούμενη δόση και να ξεχάσετε τα σκουλήκια μέσα σε λίγες ημέρες.

Η κολοκυθίνη (ένα θανατηφόρο δηλητήριο για τα σκουλήκια) δεν βρίσκεται μόνο στους σπόρους κολοκύθας. Η υψηλότερη συγκέντρωσή του βρίσκεται στον πράσινο φλοιό του σπόρου. Επομένως, κατά την προετοιμασία ανθελμινθικών με σπόρους κολοκύθας, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το κέλυφος.

Με γάλα

Ιδιαίτερη χρήση για τους ενήλικες στην καταπολέμηση των σκουληκιών είναι ένα κοκτέιλ γάλακτος και κολοκύθας. Πρέπει να πάρετε ένα ποτήρι γάλα και τον ίδιο αριθμό σπόρων κολοκύθας, ρίξτε σε ένα μπλέντερ και αλέστε. Πιείτε ένα κοκτέιλ μόλις ξυπνήσετε. Μπορείτε να πιείτε λίγο νερό σε μια ώρα. Απαιτείται κλύσμα μετά από 4 ώρες μετά τη λήψη του κοκτέιλ. Μετά τη διαδικασία καθαρισμού, πρέπει να φάτε.

Η διάρκεια της θεραπείας κατά των σκουληκιών είναι 5 ημέρες.

Το "γάλα κολοκύθας" για την καταστροφή των σκουληκιών θα αρέσει και στα παιδιά. Μέχρι την ηλικία των 5 ετών είναι προτιμότερο το παιδί να χρησιμοποιεί «γάλα» από τους πυρήνες αντί για σπέρμα. Για την προετοιμασία χρειάζεστε:

 • Αλεσμένοι σπόροι (70-100 g) ρίχνουμε 400 ml νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
 • Αφού βγάλετε το δοχείο από τη φωτιά, τυλίξτε το με μια πετσέτα και αφήστε το όλο το βράδυ. Το πρωί, στραγγίστε το υγρό, επιμείνετε άλλη μισή ώρα.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να αναμίξετε το προκύπτον προϊόν με βρασμένο γάλα (1: 1). Δώστε στο παιδί το πρωί.

Τα παιδιά άνω των 5 ετών μπορούν να πάρουν 150 γραμμάρια σπόρων. Πρέπει να αλεσθούν, ρίξτε ένα ποτήρι γάλα. Αμέσως μετά το ξύπνημα, δώστε στο παιδί ένα ποτό πριν φάει.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι σπόροι κολοκύθας όχι μόνο καταστρέφουν τους έλμινθους, αλλά εξαλείφουν επίσης τις εκδηλώσεις τοξίκωσης και εξαλείφουν το πρήξιμο.

Για να προετοιμάσετε ένα αντιπαρασιτικό, είναι απαραίτητο να αναμίξετε το γάλα με τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ (πάρτε ένα ποτήρι από κάθε ένα από τα συστατικά), να πιείτε ένα "κοκτέιλ" αντί για πρωινό.

Μετά από μία ή δύο ώρες, πρέπει να πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο για να καθαρίσετε τα νεκρά σκουλήκια. Στις έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να χορηγείται κλύσμα.

με σκόρδο

Θανατηφόρο «όπλο» κατά των σκουληκιών είναι οι σπόροι κολοκύθας σε συνδυασμό με τις σκελίδες σκόρδου Για το φάρμακο σκόρδο-κολοκύθας χρειάζεστε:

 1. Τηγανίζουμε ελαφρά τα νουκλεόλια (150 g) σε στεγνό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
 2. Τρίψτε τους σπόρους και τις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου ενός μικρού κεφαλιού σε πολτό.
 3. Αφού ξυπνήσετε, φάτε αμέσως μια κουταλιά της σούπας από το προϊόν.
Ψωμί με σπόρους κολοκύθας για σκουλήκια

Για να μετριαστεί η καύση του μείγματος σκόρδου και κολοκύθας, μπορείτε να το απλώσετε σε ένα μικρό κομμάτι μαύρου ψωμιού.

Τα παιδιά από σκουλήκια δεν πρέπει να λαμβάνουν μείγμα από σπόρους κολοκύθας και σκόρδο - υπάρχει κίνδυνος να καούν ο οισοφάγος και το στομάχι.

Μάθημα θεραπείας κατά των σκουληκιών - 3-4 ημέρες.

Με καστορέλαιο

Αυτή η αντιπαρασιτική σύνθεση έχει να κάνει με τη δοσολογία και τη σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων. Οι ενήλικες και τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να τρώνε τουλάχιστον 150 g πυρήνων. Οι καβουρδισμένοι σπόροι κολοκύθας είναι επίσης κατάλληλοι για αυτό το σκοπό.

Μια ώρα πριν τον ύπνο πρέπει να πίνετε καστορέλαιο (μία κουταλιά της σούπας για ενήλικες, μισή λιγότερη για τους εφήβους). Το λάδι έχει καθαριστική δράση και απομακρύνει τα σκουλήκια που καταστρέφονται από τους πυρήνες της κολοκύθας.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών τρώνε τουλάχιστον 50 σπόρους που μπορούν να θρυμματιστούν. Το βράδυ πρέπει να δώσετε στο παιδί μισή κουταλιά της σούπας καστορέλαιο.

Με μέλι

Ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά των παρασίτων, ιδιαίτερα δημοφιλές σε όσους έχουν γλυκό δόντι και στα παιδιά, είναι οι σπόροι κολοκύθας με μέλι. Για την προετοιμασία χρειάζεστε:

 • Πάρτε σπόρους κολοκύθας: ενήλικες - 250 g, έφηβοι - 100 g, παιδιά - 60-70 g.
 • Ανακατεύουμε με πυρήνες 1 κ. γ. μεγάλο. Μέλι. Αραιώστε ελαφρά με βρασμένο νερό.
 • Καταναλώστε αμέσως μετά τον ύπνο. Μετά από 2 ώρες, πιείτε ένα καθαρτικό ή κλύσμα.

Η αντιπαρασιτική πορεία διαρκεί τρεις ημέρες.

Για τα παιδιά, οι σπόροι από μολύνσεις με σκουλήκια δίνονται καλύτερα σε αλεσμένη μορφή.

Ο γιατρός δίνει αντενδείξεις για τη χρήση σπόρων κολοκύθας από σκουλήκια

Το φάρμακο μελιού κολοκύθας δεν είναι κατάλληλο για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, καθώς το μέλι είναι ένα ισχυρό αλλεργιογόνο.

Με σπόρους άνηθου

Μια αποτελεσματική συνταγή για γρήγορη καταστροφή και αφαίρεση των σκουληκιών είναι οι σπόροι κολοκύθας με σπόρους άνηθου. Απαραίτητη:

 1. Ανακατεύουμε σε μια κουταλιά της σούπας από κάθε συστατικό.
 2. Βράζετε 2 λίτρα βραστό νερό, αφήνετε για 50-60 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζετε.
 3. Πίνετε έως και 5 φορές την ημέρα.

Λόγω της καθαριστικής δύναμης των σπόρων άνηθου, τα έντερα αδειάζουν πιο συχνά και τα σκουλήκια που έχουν πεθάνει στα σώματα των κολοκυθόσπορων αποβάλλονται τακτικά. Έτσι αποφεύγονται τα κλύσματα και τα καθαρτικά.

Η διάρκεια της θεραπείας για τα σκουλήκια είναι μία εβδομάδα.

με σόδα

Η αποπαρασίτωση με σπόρους κολοκύθας με σόδα (όξινο ανθρακικό νάτριο) συνιστάται μόνο για ενήλικες. Για τα παιδιά, αυτή η μέθοδος αντενδείκνυται.

Συστατικά:

 • σπόροι κολοκύθας - μισό ποτήρι.
 • μέλι - μισό ποτήρι?
 • Διττανθρακικό νάτριο - μισό κουταλάκι του γλυκού.

Αποχρώσεις προετοιμασίας και υποδοχής:

 1. Τρίψτε τους σπόρους κολοκύθας, ανακατέψτε με το μέλι.
 2. Προσθέστε σόδα.
 3. Αφαιρέστε το φάρμακο σε σκοτεινό μέρος.
 4. Επιμείνετε 10-11 ημέρες.
 5. Πάρτε το φάρμακο για 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. αμέσως μετά τον ύπνο.
 6. Μετά από 2 ώρες, συνιστάται κλύσμα σόδας για τον καθαρισμό των εντέρων από νεκρά σκουλήκια (προσθέστε 20 g ανθρακικού νατρίου ανά λίτρο νερού).

Θα χρειαστεί μια εβδομάδα για να καταστραφούν τα σκουλήκια με αυτόν τον τρόπο.

Με έγχυμα από ιπποφαές και φλοιό βελανιδιάς

Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε ένα έγχυμα βοτάνων. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά σε ίσα μέρη. Στη συνέχεια, παρασκευάστε το μείγμα των φυτών με μισό ποτήρι βραστό νερό. Αφήνουμε το υγρό να βράσει για μιάμιση ώρα.

Μετά από αυτό, πρέπει να φάτε 250-300 g σπόρους πλυμένους με έγχυμα. Μετά από 3 ώρες, πάρτε άλατα Epsom (20-25 g).

αφέψημα

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια με ένα αφέψημα από σπόρους κολοκύθας. Παρασκευάζεται απλά:

 • Ρίχνουμε μισό κιλό σπόρους σε νερό (1 l) και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα για να μην βράσει το υγρό.
 • Στη συνέχεια κρυώστε, στύψτε τους σπόρους, μεταγγίστε το υγρό.
 • Πιείτε ολόκληρο το ζωμό σε μικρές γουλιές μέσα σε μια ώρα.
Ιατρός και ασθενής ικανοποιημένοι με τη θεραπεία των σκουληκιών με σπόρους κολοκύθας

Τα σκουλήκια καταστρέφονται μετά από μία δόση του φαρμάκου. Για να αποφύγετε τη μόλυνση, πρέπει να επαναλάβετε τη θεραπεία μετά από ένα μήνα.

Πουρέ με λαχανικά

Εξαιρετικό αντιπαρασιτικό για τα παιδιά είναι οι σπόροι κολοκύθας, αλεσμένοι στο μπλέντερ με φυσικό χυμό καρότου-μήλου ή πουρέ. Το πιάτο όχι μόνο καταστρέφει τα σκουλήκια, αλλά ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα, σταθεροποιεί την πέψη και δίνει στο παιδί ενέργεια.

Σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών, ένας καθαριστικός κλύσμα θα βοηθήσει στην ενίσχυση της αντιπαρασιτικής δράσης. Πρέπει να στρωθεί με σπόρους κολοκύθας μετά από 3 ώρες μετά τη λήψη του προϊόντος. Η καλύτερη επιλογή είναι μια διαδικασία με την προσθήκη καστορέλαιου ή θειικού μαγνησίου (μαγνησία, άλατα Epsom).

Αποπαρασίτωση με σπόρους κολοκύθας σύμφωνα με το σχέδιο γιατρού

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί σπόρους κολοκύθας σύμφωνα με τη μέθοδο του συγγραφέα θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές. Το θεραπευτικό σχήμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 1. Καταστροφή ενήλικων σκουληκιών. Το πρωί και το βράδυ πρέπει να πιείτε ένα έγχυμα αψιθιάς (ένα κουταλάκι του γλυκού ξηρό γρασίδι παρασκευάζεται με 2 φλιτζάνια βραστό νερό). Για να αποφύγετε παρενέργειες, δεν πρέπει να πίνετε περισσότερα από 100 g έγχυσης την ημέρα. Το μάθημα διαρκεί 3 ημέρες, μετά από ένα διάλειμμα πέντε ημερών.
 2. Αφαίρεση των μικρότερων δειγμάτων σκουληκιών και αυγών από παράσιτα με τη βοήθεια πυρήνων. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να τρώτε σπόρους κολοκύθας, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσους σπόρους χρειάζεστε για να εκκολάψετε τα σκουλήκια. Η δόση είναι ακριβής: ακριβώς 300 γραμμάρια σπόρου, τρώγονται στεγνά αμέσως μετά τον ύπνο. Δεν μπορείτε να πιείτε νερό, για να μην αποδυναμώσετε το ανθελμινθικό αποτέλεσμα.
 3. Μετά από 2 ώρες πρέπει να πιείτε μαγνησία, μετά από άλλα 60 λεπτά κλύσμα. Ο ορθικός καθαρισμός πραγματοποιείται κάθε 2, 5 ώρες. Το μάθημα διαρκεί μια εβδομάδα, στη συνέχεια πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα 7 ημερών.
 4. Απομάκρυνση των απορριμμάτων από σκουλήκια. Χρησιμοποιείται συνδυασμός ελαιολάδου και χυμού λεμονιού (μία κουταλιά της σούπας από κάθε συστατικό).

Ο συγγραφέας της τεχνικής συνιστά την επανάληψη της θεραπείας 4 φορές.

όταν απαγορεύεται η λήψη κολοκυθόσπορων από σκουλήκια

Απαγορεύεται η διεξαγωγή αντιπαρασιτικού μαθήματος για μέλλουσες μητέρες, παιδιά κάτω των 16 ετών με γαστρικά και εντερικά έλκη, πέτρες στα νεφρά ή χολόλιθους.

Χαρακτηριστικά της χρήσης ελαίου κολοκύθας από έλμινθους

Το έλαιο από σπόρους κολοκύθας έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρό αντιπαρασιτικό. Για να καταπολεμήσετε μια προσβολή, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να παίρνετε σωστά το έλαιο κολοκύθας για να σκοτώσετε τα σκουλήκια:

 1. Είναι απαραίτητο να πίνετε το φάρμακο τρεις φορές την ημέρα με άδειο στομάχι.
 2. Ταυτόχρονα με τη λήψη του, πρέπει να κάνετε κλύσματα με λάδι. Παιδιά - 25 g καθαρού προϊόντος, ενήλικες - 50. Η διαδικασία πραγματοποιείται πριν από τον ύπνο.

Το έλαιο σπόρων κολοκύθας από σκουλήκια πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα και οι διαδικασίες καθαρισμού πρέπει να εκτελούνται από το ορθό για 7-10 ημέρες.

Παρενέργειες και αντενδείξεις

Οι σπόροι κολοκύθας είναι πολύ χρήσιμοι, αλλά η πρόσληψή τους απαγορεύεται σε ορισμένες περιπτώσεις:

 1. Το προϊόν δεν συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από χρόνια διάρροια (λόγω της καθαρτικής δράσης).
 2. Η χολερετική και διουρητική δράση καθιστά αδύνατη τη λήψη σπόρων με παθήσεις των νεφρών και του ήπατος.
 3. Απαγορεύεται η χρήση του προϊόντος σε εστίες σχηματισμού λίθων.

Ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται μόνο εάν η δόση ξεπεραστεί σημαντικά:

 • κρίσεις ναυτίας, έμετος.
 • αλλεργίες (κνίδωση);
 • αίσθημα παλμών?
 • σοβαρή διάρροια, επώδυνη ούρηση.

Οι σπόροι κολοκύθας είναι το πιο ισχυρό φάρμακο κατά των παρασίτων. Όλες οι συνταγές που χρησιμοποιούν το προϊόν είναι χρήσιμες και αποτελεσματικές ενάντια στις προσβολές. Η αυστηρή τήρηση του σχήματος μαγειρέματος και η συμμόρφωση με τη δοσολογία θα βοηθήσουν στην ταχεία καταστροφή των παρασίτων.