Μερικά παράσιτα μπορούν να ζήσουν στο ανθρώπινο σώμα και πώς να ασχοληθεί με αυτά;

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία των παρασίτων, είναι σημαντικό να προσδιοριστεί με ακρίβεια τα είδη που είναι παρούσα στο σώμα. Είναι απαραίτητο να βρούμε αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας, όπως και τα περισσότερα φάρμακα που αναπτύχθηκε ειδικά για να απαλλαγούμε από ένα συγκεκριμένο είδος από τα σκουλήκια.

Μια εξέταση αίματος

Είναι σκουλήκια, πρωτόζωα

Μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε τη φράση ότι ο ασθενής έχει μολυνθεί με πρωτόζωα, σκουλήκια. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το πιο απλό είναι αποκλειστικά μονοκύτταρους μικροοργανισμούς, ή, τουλάχιστον, την οργάνωση της αποικίας. Αλλά ποτέ δεν είναι πολυκύτταρους, όπως τα σκουλήκια και σκουλήκια.

Η πιο απλή από όλες τις διαδικασίες που συμβαίνουν μέσα στο κυτταρόπλασμα και πυρήνες κυττάρων, ενώ τα σκουλήκια έχουν ανατομική οργάνωση είναι πολύ πιο δύσκολο: να έχουν διαφορετικούς φορείς που εκτελούν ειδικές φυσιολογικές λειτουργίες. Ως εκ τούτου, για να ταξινομήσει τα σκουλήκια το πιο απλό είναι θεμελιωδώς λάθος.

Μερικές φορές ονομάζεται έλμινθες πρωτοζωικά παράσιτα σε σύγκριση με τα έντομα: κοριοί φλίπερ, ψείρες, κ. λπ., καθώς η τελευταία είναι πολύ πιο ψηλά στην εξελικτική σκάλα. Με αυτή την έννοια, το όνομα του σκουλήκια, πρωτόζωα επιτρέπεται.

 • Συμπτώματα, θεραπεία και πρόληψη των sarcocystosis στον άνθρωπο.
 • Υπάρχουν μαύρα σκουλήκια στον άνθρωπο.
 • Πώς είναι τα αυγά των σκουληκιών.

Τα πιο κοινά παράσιτα

Η πιο κοινή ενδοπαράσιτα είναι, φυσικά, έλμινθες (σκουλήκια), τα οποία, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, που έχουν μολυνθεί περισσότερα από το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ένα τεράστιο αριθμό από αυτά τα παράσιτα χωρίζονται σε βασικές κατηγορίες:

 • νηματώδεις – στρογγυλά σκουλήκια (roundworm, παράσιτο των εντέρων, τα είδη της Trichinella, whipworm, κ. λπ.) *
 • κεστώδη – ταινία (lantecy, χοιρινό και βοδινό κρέας ταινία, ταινία, κ. λπ.) *
 • τα τρηματώδη – σκουλήκια-σκώληκες (συκώτι, το αίμα, τους πνεύμονες, και τρηματώδεις σκώληκες που ζουν στο έντερο).

Μερικές φορές μπορείτε να βρείτε μια πιο Γενική κατάταξη, σύμφωνα με την οποία όλα τα είδη των παρασίτων, οι άνθρωποι χωρίζονται σε:

 • αυλού (εντερική), παρασιτικές στο έντερο;
 • ιστού, μεταφρασμένη σε άλλα όργανα και ιστούς.

Σκεφτείτε μια σύντομη περιγραφή από τους πιο κοινούς τύπους των ιών τύπου worm.

Ασκαρίδες (νηματώδεις)

 • Σκουλήκι – ασκαρίδες είναι το πιο κοινό μήκος από 20 έως 40 cm, παράσιτα στο έντερο, αλλά πρώτα να μεταναστεύσουν στο ανθρώπινο σώμα, επηρεάζει το αίμα και το αναπνευστικό σύστημα. Μαζί με αυτά τα εντερικά παράσιτα μπορεί να ανιχνευτεί στο ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη, την καρδιά και τους πνεύμονες. Ένα κοινό σύμπτωμα για ascariasis και αλλεργική αντίδραση.
 • Pinworms – μικρή σκουληκιών, μέχρι 1 cm, που επηρεάζουν τα έντερα και να οδηγήσει σε enterobiasis διαταραχή του γαστρεντερικού σωλήνα, εξάντληση, διαταραχές ύπνου, κ. λπ. το Χαρακτηριστικό σύμπτωμα της pinworms είναι φαγούρα στον πρωκτό, όπου γεννούν τα αυγά τους.
 • Τα είδη της Trichinella – αυτά τα μικροσκοπικά σκουλήκια (το μέγεθός τους μόνο λίγα χιλιοστά) οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες – τριχινίαση, η οποία, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Ενηλίκων είδη ζουν σε ανθρώπους, οι μύες (αναπνευστικό, πρόσωπο, κ. λπ.), προκαλεί μυϊκό πόνο, πυρετό, οίδημα, αλλεργική δερματικό εξάνθημα.
 • Vlasoglavy – σκουλήκια μικρό (μήκος 4,5 cm, με το μπροστινό μέρος του σώματος

με τη μορφή της ένα νήμα), προνύμφες που προκαλούν trihozefalez με διάρροια, οξύ κοιλιακό άλγος και άλλα συμπτώματα που μοιάζουν με σκωληκοειδίτιδα. Ως αποτέλεσμα της δηλητηρίασης αναιμία.

Ταινίες (κεστώδη)

 • Ένα σκουλήκι, το σώμα το μήκος του οποίου φτάνει μέχρι και 10 m, οδηγεί στην ανάπτυξη της difillobotrioz με κόρον, αδυναμία, έμετος, ασταθής καρέκλα, αδυναμία και αναιμία.
 • Χοιρινό ταινίας έχει μήκος από 3 έως 8 m, ένα παράσιτο κυρίως στο λεπτό έντερο και προκαλεί δύο ασθένειες: taeniasis με δυσπεψίας, asthenic-νευρωτική και τα κοιλιακά σύνδρομα, και κυστικέρκωση με μέθη, του εντέρου, των αναπνευστικών και αλλεργικών συμπτωμάτων. Ανάλογα με τον εντοπισμό της cysticerci επηρεάζει τους μυς, τον εγκέφαλο, την καρδιά, τα μάτια, κλπ.
 • Ταινίας του βοείου κρέατος, του οποίου το μήκος μπορεί να φτάσει τα 18 m, και προκαλεί το μοσχάρι κεστώδη θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη σκουληκιών. Αν δεν κάνω απεντόμωση, μπορεί να παραμείνει στο σώμα για μέχρι και 18-20 χρόνια! Εντοπίζεται στο παχύ έντερο, προκαλεί σοβαρή δηλητηρίαση με τα απόβλητα τους, καθώς και διάρροια, μέχρι αηδίας, έμετος, κοιλιακό άλγος, αναιμία, αλλεργικές αντιδράσεις και προβλήματα με το νευρικό σύστημα.
 • Νανοταινία μήκος μόλις 1.5-5 εκατοστά πηγή gimenolepidoz με διάρροια, πόνο και ασθενο-νευρωτική σύνδρομα που αφορούν κυρίως το πεπτικό και το νευρικό σύστημα και το ήπαρ.
 • Echinococcus θεωρείται το μικρότερο σκουλήκι – το μήκος του είναι από 2,5 έως 8, σπάνια 9 mm, αλλά η μόλυνση έχει τρομερές συνέπειες, όπως το ήπαρ και τον πνεύμονα, όπου σχηματίζουν κύστεις και όγκοι που προκαλούν δυσλειτουργία των οργάνων αυτών.

Σκουλήκια-σκώληκες (τα τρηματώδη)

 • Απροσδόκητη βλάβη του ήπατος ή των ηπατικών Τρηματωδών σκωλήκων είναι διαμορφωμένο σαν ένα φύλλο με μήκος 30-50 mm και πλάτος 8-13 mm, έχει μια βεντούζα. Βλάπτει τη θήκη του ήπατος και φράζουν τους αγωγούς της χολής που είναι σε θέση να μπλοκάρει εντελώς τη ροή της χολής. Μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση, ίκτερο και καρκίνο του ήπατος.
 • Γάτα (Σιβηρίας) - κορόιδο ή γάτα Τυχαίο, μια επίπεδη σκουλήκι μήκους 4-13 mm. Localization – οι αγωγοί της χοληδόχου κύστης, του ήπατος και του παγκρέατος. Προκαλεί opisthorchiasis με την ανάπτυξη της γαστρίτιδα, έλκος, παγκρεατίτιδα, χολοκυστίτιδα, μέχρι ο καρκίνος του ήπατος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.
 • Το Τρηματωδών σκωλήκων του πνεύμονα έχει ωοειδές σχήμα, κόκκινο-καφέ σώμα με μικρά αγκάθια, μήκος από 7,5 έως 12 mm πλάτους 4-8 mm. Επηρεάζει τους πνεύμονες, προκαλώντας φλεγμονή, πλευριτική συλλογή, εστιακή ίνωση και καρκίνο του πνεύμονα. Όταν η διείσδυση του εγκεφάλου που προκαλεί εγκεφαλίτιδα και μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.
 • Shistosoma (αίμα τρηματώδεις σκώληκες) – δίοικο σκουλήκια με μέγεθος 1-2 cm, τα αυγά, τα οποία προκαλούν αύξηση στο συκώτι, τη σπλήνα και τους λεμφαδένες, ο σχηματισμός των πολυπόδων του εντέρου, διάρροια, κοκκιωματώδης φλεγμονή, που οδηγεί σε καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Οι ασθένειες που προκαλούν

Τα πιο επικίνδυνα παράσιτα που ζουν στο ανθρώπινο σώμα, μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία ασθενειών. Πολύ συχνά, η νόσος που προκαλείται από ένα συγκεκριμένο παράσιτο, που έχει το ίδιο όνομα με εκείνον. Έτσι, τα διάφορα είδη των παρασίτων στον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει τις ακόλουθες παθήσεις:

 • ορισμένα παράσιτα στον άνθρωπο (σκώληκες) trematode προκαλέσει;
 • το cestodosis προκύψει όταν χάνεις την ταινία;
 • αν ένας ενήλικας ή παιδί στα έντερα είναι τα στρογγυλά σκουλήκια, νηματώδεις που εντοπίζουν;
 • βδέλλες προκαλέσει hirudins;
 • Arctocephalus προκαλέσει skrebni.

Ωστόσο, τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να χτυπήσει ένα σώμα. Ανάλογα με την εντόπιση των παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα να προσδιορίσει τα εξής παρασιτικές ασθένειες:

 1. Με την ήττα του ματιού μπορεί να onchocerciasis, δεμοδήκωσης, κυστικέρκωση, και myiasis;
 2. Ασθένειες του πεπτικού συστήματος που προκαλούν μονοκύτταρους παράσιτα και έλμινθες – ascariasis, τριχίνωση, παράσιτο των εντέρων, enterobiasis, εντερική myiasis και metagonimus;
 3. Ασθένειες του εγκεφάλου – η εχινοκοκκίαση, η τοξοπλάσμωση, και κυστικέρκωση alveococcosis;
 4. Δερματολογικές παθήσεις – δεμοδήκωσης, φθειρίαση, ψώρα, pulicosis, trombitas, ftiras;
 5. Πνευμονοπαθειών – hydatid ασθένειας, ascariasis, acariasis, alveococcosis, tomingas κ. λπ.;
 6. Ασθένειες του ήπατος opisthorchiasis, alveococcosis, εχινοκοκκίαση, clonorchiasis α *
 7. Στο στόμα, τα αυτιά και το στόμα παράσιτα μπορεί να προκαλέσει διάφορα είδη myiasis;
 8. Παθολογία της καρδιάς – dirofilaria και hydatid ασθένειας *
 9. Παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος – alveococcosis, ουρικού οξέος miaz, εχινοκοκκίαση;
 10. Η παθολογία των πλοίων – φιλάρετος και η σχιστοσωμίαση.

Επίπεδη σκουλήκια

Επίπεδη σκουλήκια, ή πτερύγια (τα τρηματώδη), έχουν ένα χαρακτηριστικό σχήμα των φύλλων του σώματος. Η δομή τους είναι πολύ καλά οργανωμένη — έχουν ένα πεπτικό, απεκκριτικό και το νευρικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής των ιδιοκτητών τους.

Ευρέως χρησιμοποιημένος με όλα τα είδη:

 1. Σιβηρίας Τρηματωδών σκωλήκων (γάτα Τρηματωδών σκωλήκων), ή opisthorchis. Η πιο κοινή λοίμωξη είναι μέσα από ωμό ψάρι, το οποίο οδηγεί σε μια μάλλον επικίνδυνη ασθένεια opisthorchiasis. Αναπαραγωγή των παρασίτων συμβεί πολύ γρήγορα, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες. Τα σκουλήκια είναι κιτρινωπό, και το μήκος τους μπορεί να υπερβαίνει τα 12 m. Αγκυροβολημένο στο ανθρώπινο σώμα, αυτά τα παράσιτα προκαλούν εσωτερική αιμορραγία, να σπάσει η χολή εκροή, προκαλεί δυσλειτουργία του παγκρέατος. Επικίνδυνα αποτελέσματα: χολαγγειίτιδα πυώδους έξω τύπο, ahilii, χολαγγειοκαρκίνωμα.
 2. Σκουλήκια, πρωτόζωα
 3. Ηπατικών Τρηματωδών Σκωλήκων. Ενδιάμεσος οικοδεσπότης είναι οι εκπρόσωποι των βοοειδών, και ο άνθρωπος μολύνεται με την κατανάλωση καλά επεξεργασμένο κρέας μολυσμένων ζώων. Ως αποτέλεσμα της λοίμωξης αναπτύσσει την ασθένεια fascioliasis. Το μέγεθος του αυτά τα σκουλήκια είναι σχετικά μικρή (όχι πάνω από 5-6 cm), αλλά μπορεί να προκαλέσει η επικίνδυνη ασθένεια: ηπατικά αποστήματα, χολαγγειίτιδα, ηπατίτιδα. Μέσω του αίματος από τις προνύμφες του παρασίτου μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα.
 4. Shistosoma. Το σκουλήκι μπορεί να κατοικούν στα αιμοφόρα αγγεία, που καταναλώνουν τα συστατικά του αίματος. Ως αποτέλεσμα, η ζωή του μπορεί να αναπτύξουν κιρσούς, όγκων. Το κύριο σύμπτωμα — ένα έντονο Γενική δηλητηρίαση.

Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να ανιχνεύσει ένα τεράστιο αριθμό διαφορετικών σκουλήκια-παράσιτα, είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορα εσωτερικά όργανα. Μπορούν να προκαλέσουν χρόνιες ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή παθολογία. Στην εμφάνιση των συμπτωμάτων των ελμινθικών λοιμώξεων του κάθε είδους θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για να αρχίσει η κατάλληλη θεραπεία.

Ταινίας του βοείου κρέατος

Ταινίας του βοείου κρέατος μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 12 μέτρα. Είναι ένα ερμαφρόδιτο που μπορεί να παράγει περισσότερα από 100.000 αυγά, που αποβάλλονται στα κόπρανα. Τα αυγά στο έδαφος, στη συνέχεια, σε φυτά, τα φυτά που τρώει ζώα. Στο σώμα του ζώου, τα αυγά γίνει προνύμφες, οι οποίες εντοπίζονται στους μυς. Αν ένα άτομο τρώει μολυσμένο βοδινό κρέας, οι προνύμφες εισέρχονται στο έντερο. Από άτομο σε άτομο, οι προνύμφες δεν μεταδίδονται.

Τα ενήλικα σκουλήκια έχουν ένα κεφάλι με τέσσερις βεντούζες, το λαιμό και το σώμα, που αποτελείται από τα τμήματα. Ο αριθμός των τμημάτων είναι συνεχώς αυξανόμενη, Ώριμη τμήματα μπορεί να διαχωριστεί από το σκουλήκι να σέρνεται έξω από το έντερο έξω.

Ταινίας του βοείου κρέατος

Τα συμπτώματα είναι nauseam, έμετος, δυσπεψία, η αυξημένη σιαλόρροια, ζάλη, αδυναμία, νευρικότητα, κόπωση, κοιλιακό άλγος, αβέβαιο localization, αλλεργίες, οι διακυμάνσεις στην όρεξη.

Προκειμένου να φέρει το βόειο κρέας ταινία από το σώμα, ένα σχήμα, που αποτελείται από 3 στάδια: προπαρασκευαστικές (καθαρισμό του σώματος), η θεραπεία με αντιπαρασιτικά φάρμακα, αποκατάσταση (διατροφή, βοτανοθεραπεία).

Ταινία σκουλήκια

Τα σκουλήκια κορδέλα τύπου, ή κεστώδη, μια ποικιλία από επίπεδη σκουλήκια, το μήκος των οποίων μπορεί να κυμαίνεται από 2 mm έως 10-12 μ. το Σώμα αυτών των παρασίτων έχει μια συγκεκριμένη δομή — πολλαπλά τμήματα, το λαιμό και το κεφάλι με τα φλυτζάνια αναρρόφησης (με άγκιστρα) για την τοποθέτηση στον τοίχο. Το cestode είναι ερμαφρόδιτη και τα αυγά είναι τα τμήματα. Θρεπτικά συστατικά το σκουλήκι είναι χάλια μέσα από ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος.

Υπάρχουν οι ακόλουθοι κοινοί τύποι από την ταινία:

Ασθένειες που προκαλούν τα σκουλήκια
 1. Φατνιακό. Μπορεί να προκαλέσει χολαγγειίτιδα και απόστημα, αλλά επίσης να εξαπλωθεί σε σπλήνα, των μυών και του εγκεφάλου.
 2. Cepni, ή την ταινία. Διεγείρει ταινίας του Βοείου κρέατος ταινίας του βοείου κρέατος ασθένεια, λοίμωξη, και είναι συνήθως στο λεπτό έντερο. Σοβαρές επιπλοκές — χολοκυστίτιδα, εντερική απόφραξη, σκωληκοειδίτιδα. Αυτό το σκουλήκι είναι σε θέση να οδηγήσει σε τέτοιες συνέπειες: ατροφία του εντερικού θήκη, Gunter γλωσσίτιδα, λευκοπενία.

Πρωτοζωικά παράσιτα

Toxoplasma gondii (Toxoplazma gondii) είναι ένα είδος παρασίτου, η κύρια υποδοχής και οι γάτες. Μπορεί επίσης να μεταφέρονται με τα θερμόαιμα ζώα και τον άνθρωπο. Μια ασθένεια που προκαλείται από το Toxoplasma ονομάζεται τοξοπλάσμωση. Η πορεία της νόσου είναι εύκολη, με εξαίρεση τον τραυματισμό του εμβρύου μέσα στη μήτρα της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία δεν παρουσιάζει σοβαρές επιπτώσεις τόσο για την μητέρα και το έμβρυο, ακόμη και θάνατο.

Αμοιβάδα απλός μονοκύτταρος οργανισμός που θεωρείται ένα από τα πρώτα πλάσματα που έζησαν στη Γη. Η ασθένεια που προκαλείται από την αμοιβάδα, που ονομάζεται amebiasis. Εντερική λοίμωξη με κυρίως ελκώδης βλάβες του παχέος εντέρου με την εμφάνιση της αιματηρή διάρροια, ένα δυνατό το σχηματισμό των δευτερογενών εντερικές βλάβες που έχει μια τάση να χρόνιο φυσικά.

Τα παράσιτα της ελονοσίας – το πιο απλό μονοκύτταρο πλάσματα, στον κύκλο ανάπτυξης του οποίου το πρόσωπο αυτό είναι ένα προσωρινό ιδιοκτήτη, και το κουνούπι – μόνιμη. Στο ανθρώπινο σώμα το παράσιτο Plasmodium παρουσιάζεται σε 4 τύπους:

 • Π. malarie – οι τέσσερις ελονοσία *
 • P. vivax — falciparum ελονοσία *
 • P. ovale — ovale τριήμερο της ελονοσίας;
 • P. falciparum — τροπικό ελονοσία *

Το διάστημα μεταξύ εκρήξεις εξαρτάται από το είδος του παθογόνου. Πέρα από όλα αυτά αναιμία, επειδή το παράσιτο επηρεάζει τα κύτταρα του αίματος ερυθροκύτταρα.

Giardia — πρωτόζωο σε σχήμα αχλαδιού, το οποίο έχει δύο πυρήνες και τέσσερα ζεύγη μαστίγια. Η κύρια πηγή είναι τα γουρούνια και τα ανθρώπινα όντα. Giardiasis είναι μια κοινή νόσος με πρωτοπαθή βλάβη του ήπατος και του λεπτού εντέρου. Η ασθένεια μπορεί να συμβεί σε ήπια ή σοβαρή μορφή.

Trichomonas – μαστιγοφόρο μονοκύτταροι οργανισμοί είναι σε σχήμα αχλαδιού, προκαλεί την ασθένεια trichomoniasis, σεξουαλικά μεταδιδόμενες και επηρεάζει το ουροποιητικό σύστημα. Είναι αντιληπτό ότι ο άρρωστος άνδρες και γυναίκες, αλλά στους άνδρες η νόσος είναι συνήθως ασυμπτωματική.

Trypanosoma είναι ένα γένος των μονοκύτταροι flagellate πρώτιστα. Προκαλέσει σοβαρή νόσο τρυπανοσωμίαση, μια θανάσιμη απειλή για τον άνθρωπο είναι η ασθένεια του ύπνου. Φορέας τρυπανοσώματα είναι κοριούς φλίπερ, μύγες τσε-τσε. Στο σώμα του ξενιστή από το παράσιτο πολλαπλασιάζεται κάτω από το δέρμα, στη συνέχεια να διαπεράσει το λεμφικό σύστημα και το αίμα. Η πλειοψηφία των παθογόνων βρίσκεται στο νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο, όπου καταστρέφει τα κύτταρα και εκκρίνουν τις τοξίνες τους.