Πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες

Οι καλές παλαιές λαϊκές θεραπείες για τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα αυξάνονται όλο και περισσότερο στον πληθυσμό. Μεγάλος αριθμός ελμινθών και πρωτοζωικών παρασίτων απειλεί συνεχώς την ανθρώπινη υγεία και τα συνθετικά φάρμακα δεν είναι πάντα η καλύτερη μέθοδος θεραπείας.

Ομάδες παρασίτων

Τα πλάσματα που παρασιτίζουν το ανθρώπινο σώμα χωρίζονται σε τρεις μεγάλες ομάδες. Το πρώτο περιλαμβάνει ελμινθίες που προκαλούν ασθένειες εντεροβιασίας, ασκαρίωσης και εχινοκοκκώσεως.

Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από τα απλούστερα παράσιτα. Η παρουσία τους οδηγεί σε τριχομονάση, giardiasis, τοξοπλάσμωση, ελονοσία και άλλες επικίνδυνες ασθένειες. Τα παράσιτα που εξαπλώνονται σε όλο το σώμα του ξενιστή τους και από τα έντερα μπαίνουν σε:

 • Πνεύμονας;
 • μια καρδιά;
 • Συκώτι;
 • Εγκέφαλος;
 • το κυκλοφορικό σύστημα.

Η τρίτη, όχι λιγότερο επικίνδυνη ομάδα περιλαμβάνει παράσιτα που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος του ανθρώπινου σώματος. Περιλαμβάνει ψείρες, ψύλλους, τσιμπούρια και άλλα αρθρόποδα. Τα εκτοπαρασίτα είναι λιγότερο επιβλαβή παράσιτα σε σύγκριση με τους ελμινθούς και τα πρωτόζωα.

Σε μια σημείωση!

Τα σκουλήκια, τα οποία συχνά μολύνουν εσωτερικά όργανα, προκαλούν συχνά επιπλοκές στην υγεία και ασθένειες εκτός από την άμεση έκθεση.

Λαϊκές θεραπείες για παράσιτα

Οι δημοφιλείς μέθοδοι παραδοσιακής ιατρικής όχι μόνο βοηθούν στη γρήγορη θεραπεία των παρασίτων. Δείχνουν επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα στην πρόληψη ασθενειών.

Οι πιο διαδεδομένες είναι συνταγές για λαϊκές θεραπείες για τα παράσιτα, οι οποίες βασίζονται στις φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες της αψιθιάς, του ήλιου, του σκόρδου και του κρεμμυδιού. Αυτά τα συστατικά απαντώνται συχνότερα στη σύνθεση αντιπαρασιτικών φαρμάκων στο σώμα. Έχουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριότητας και χρησιμοποιούνται ως καθολικά ανθελμινθικά. Το σκόρδο και το σκουλήκι είναι πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των παρασίτων στα έντερα.

Προϊόντα Vermouth

Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται ευρέως στη λαϊκή ιατρική για να κάνει βάμματα, αφέψημα, σκόνες, κατσαρόλες για κλύσματα, καθώς και τη διάσημη τριάδα. Το Wormwood περιέχει μια μεγάλη ποσότητα δραστικών και φαρμακευτικών ουσιών που βοηθούν το σώμα να καταπολεμά τα παράσιτα κάθε είδους, ενώ παράλληλα αποκαθιστά το ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα.

Wormwood από παράσιτα

Τα παρασκευάσματα Wormwood δείχνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των επίπεδων και στρογγυλών σκουληκιών, των πρωτοζώων και των ταινιών:

 • Λάμπλια;
 • Τριχίνη;
 • Σκουλήκι;
 • Pinworms;
 • Εχινόκοκκος;
 • Ηπατική αναταραχή;
 • Σύμπτωση της Σιβηρίας
 • Whipworm;
 • ευρεία ζώνη;
 • Ταινία νάνος.

Σε μια σημείωση!

Το μειονέκτημα της θεραπείας των παρασίτων με αψιθιά είναι η έλλειψη αποτελεσματικότητας στην καταπολέμηση των αυγών και των προνυμφών των σκουληκιών. Το Thujone, που βρίσκεται στο wormwood, επηρεάζει μόνο τους ενήλικες στο σώμα.

Πολλές διαφορετικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή θεραπεία αψιθιάς. Αλλά μην ξεχνάτε ότι το φυτό είναι δηλητηριώδες. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά τις συνιστώμενες συνταγοποιήσεις και θεραπευτικές αγωγές. Βοηθά στην ανάκαμψη από τα παράσιτα στο σώμα:

 • Ξηρά αψιθιά. Η σκόνη παρασκευάζεται από ένα μείγμα αποξηραμένων φύλλων και ταξιανθιών. Καταναλώνει σε ½ κουταλιά της σούπας. μεγάλο. έως και 5 δεξιώσεις την ημέρα για μια εβδομάδα. Όλα ξεπλένονται με μισό ποτήρι νερό.
 • Τρόιτκα. Το μείγμα αποτελείται από 3 κουταλιές αψιθιάς, 6 - ήσυχες ταξιανθίες και 2 - σπόρους γαρίφαλου. Όλα τα συστατικά λαμβάνονται ξηρά και θρυμματίζονται. Ένα κουταλάκι του γλυκού επίπεδο είναι αρκετό για μία δόση. Η θεραπεία διαρκεί 10 ημέρες σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ξεκινήστε με μία δόση και αυξήστε κατά μία δόση τη δεύτερη και τρίτη ημέρα. Και μετά το τρώνε κάθε μέρα σε μία δόση πρωί, μεσημέρι και βράδυ με άδειο στομάχιΤα γαρίφαλα από τη συλλογή θα βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παράσιτα στο σώμα στο στάδιο των αυγών και των προνυμφών.
 • Βάμμα. 200 g ξηρού χόρτου διατηρούνται σε ένα λίτρο αλκοόλης ή βότκας για 3 εβδομάδες. Πίνετε 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. πριν από κάθε γεύμα. Η πορεία διαρκεί μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως τα παράσιτα.
 • Χυμός βερμούτ με μέλι. Είναι απαραίτητο να συμπιέσετε όλο το υγρό από φρέσκες πρώτες ύλες. Το μείγμα παρασκευάζεται από 1 μέρος χυμού και 2 μέρη μελιού. Η θεραπεία πραγματοποιείται για 2 εβδομάδες, εφαρμόζοντας τον παράγοντα τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα για 30 λεπτά. πριν από τα γεύματα και πάντα το βράδυ.

Τα παρασκευάσματα με αψιθιά είναι πολύ πικρά. Επομένως, πίνοντας χυμό καρότου ή τρώγοντας μια κουταλιά μέλι μπορεί να διευκολύνει την απορρόφησή τους.

Σπουδαίος!

Δεν συνιστάται η χρήση παρασκευασμάτων που περιέχουν αψιθιά για να απαλλαγούμε από παράσιτα σε έγκυες γυναίκες και μωρά.

Προϊόντα σκόρδου

Οι αντιπαρασιτικές ιδιότητες του σκόρδου είναι από καιρό γνωστές. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των ακόλουθων τύπων ελμινθών:

 • Pinworms;
 • Σκουλήκι;
 • Ηπατική αναταραχή;
 • Φιλάρια;
 • Λάμπλια.
Σκόρδο κατά των παρασίτων

Σε μια σημείωση!

Το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικό προληπτικό μέτρο κατά των παρασίτων και των πρωτόζωων. Για να γίνει αυτό, αρκεί να το συμπεριλάβετε στην αρχική του μορφή στο μενού της ημέρας. Το σκόρδο διεγείρει την όρεξη σε ασθενείς, αποκαθιστά την ασυλία, αποτρέπει τη σήψη των ραβδιών στο πολλαπλασιαστικό σύστημα και εξουδετερώνει τις βακτηριακές επιθέσεις στο σώμα.

Η απαλλαγή από τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα με σκόρδο μπορεί να είναι γρήγορη και ασφαλής. Η αντιπαρασιτική θεραπεία με σκόρδο για παιδιά και έγκυες γυναίκες δεν βλάπτει. Ωστόσο, δεν συνιστάται η χρήση σκόρδου για θηλάζουσες μητέρες, ώστε να μην προκαλείται η άρνηση του μωρού να θηλάσει.

 • Έγχυση νερού σκόρδου. Το σκόρδο περνά μέσα από μια πρέσα και χύνεται 200 ml βραστό νερό (μετά από ψύξη). Η έγχυση πρέπει να διατηρείται σε σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 7 ημέρες. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού πριν από τα γεύματα για 2-3 εβδομάδες.
 • Έγχυση γάλακτος. Το προϊόν λαμβάνεται ζεστό μία φορά τη νύχτα για 5-7 ημέρες και παρασκευάζεται αμέσως πριν από τη χρήση. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε ένα ποτήρι βραστό γάλα στο κεφάλι του ψιλοκομμένου σκόρδου για 10 λεπτά.
 • Βάμμα αλκοόλης. Για την προετοιμασία του, 3-5 σκελίδες σκόρδου (ανάλογα με το μέγεθος) πιέζονται σε ένα δοχείο λίτρων χρησιμοποιώντας μια πρέσα και προστίθεται ένα μπουκάλι βότκα. Η λήψη χρημάτων ξεκινά σε μια εβδομάδα με ένα κουτάλι επιδόρπιο με στραγγισμένο βάμμα πριν από κάθε γεύμα. Το μάθημα διαρκεί 1, 2-2 εβδομάδες. Όταν καταπολεμάτε τα λάμπια στο σώμα για τουλάχιστον ένα μήνα.
 • Λάδι σκόρδου. Κόψτε 0, 5 κιλά αποφλοιωμένων γαρίφαλων και ρίξτε 500 ml φυτικού ελαίου. Αντέχετε 14 ημέρες χωρίς έκθεση στο φως και ανακατεύετε καθημερινά. Για τη θεραπεία των παρασίτων σε ενήλικες, μισή κουταλιά του εκχυλίσματος λαδιού τοποθετείται στο στόμα πριν από το φαγητό και φτύνει χωρίς κατάποση. Το λάδι φιλτράρεται πριν από τη χρήση, αποθηκεύεται στο κάτω μέρος του ψυγείου και απομακρύνεται μέχρι να σκληρύνει εντελώς.
Καταπολέμηση παρασίτων στο σώμα με σκόρδο

Το σκόρδο θεωρείται η καλύτερη λαϊκή θεραπεία για να απαλλαγούμε από τα σκουλήκια στα παιδιά. Χρησιμοποιείται τόσο για εσωτερική χρήση όσο και για εξωτερική λίπανση του πρωκτού, καθώς και για ανθελμινθικά κλύσματα.

Σπουδαίος!

Η χρήση σκόρδου αντενδείκνυται σε άτομα με οξείες γαστρεντερικές παθήσεις, διαβήτη, συκώτι, νεφρούς και χοληφόρους παθήσεις.

Παραδοσιακή ιατρική κατά των πρωτοζώων

Πρωτοζωικοί μικροοργανισμοί, που περιλαμβάνουν πρωτόζωα, που βρίσκονται σε διάφορα όργανα, προκαλούν πολλές επικίνδυνες ασθένειες. Τα τοξοπλάσματα και διάφορες αμοιβάδες επηρεάζουν το εντερικό σύστημα, το Trichomonas - το ουρογεννητικό σύστημα, τα τρυπανοσώματα οδηγούν σε καρδιαγγειακές παθήσεις. Για την καταπολέμηση αυτού του τύπου παρασίτου, συνιστώνται οι ακόλουθες λαϊκές συνταγές και μέθοδοι:

 • Κλύσμα των βακκίνιων. Για ένα λίτρο ζεστό νερό, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι χυμό βακκίνιων και 1 κουταλάκι του γλυκού. Αλας. Οι διαδικασίες πραγματοποιούνται το πρωί και το βράδυ παράλληλα με τη χρήση άλλων αντιπαρασιτικών φαρμάκων. Η ίδια σύνθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ντους σε ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος.
 • Βάμμα λιλά. Γεμίστε ένα μπουκάλι με λουλούδια, προσθέστε αλκοόλ ή βότκα και αφήστε για μια εβδομάδα. Πάρτε 10 ml πριν από τα γεύματα έως ότου το σώμα επουλωθεί πλήρως.
 • Αφέψημα για παράσιτα. Προετοιμάστε ένα ξηρό μείγμα ίσων ποσοτήτων μπουμπουκιών σημύδας, μαυρισμένων λουλουδιών, yarrow και φύλλων αλογοουράς. Παρασκευάστε σε 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. Συλλέξτε 200 ml βραστό νερό και πιείτε αρκετές φορές την ημέρα αντί για τσάι για 7-10 ημέρες.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη θεραπεία των λαμπλίων στο σώμα. Οι θετικές κριτικές για τις λαϊκές θεραπείες για την καταπολέμηση της giardiasis μιλούν για την αποτελεσματικότητά τους. Τα οφέλη των σπόρων κολοκύθας επισημαίνονται ιδιαίτερα. Αυτή η ασθένεια απαιτεί μια μακρύτερη πορεία θεραπείας και ένα ατομικό σχήμα. Επομένως, είναι καλύτερο να ζητήσετε τη συμβουλή παρασιτολόγου ή γιατρού μολυσματικών ασθενειών.

Καταπολέμηση των εξωπαρασίτων

Για τη θεραπεία παρασίτων που πολλαπλασιάζονται στην επιφάνεια του δέρματος ή στο τριχωτό της κεφαλής με εγγύηση 100%, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές θεραπείες. Επεξεργάζονται επί τόπου με επιθετικά υγρά.

Πετρέλαιο

Αφαιρεί αποτελεσματικά τις ψείρες από το σώμα. Το υγρό εφαρμόζεται στα μαλλιά, καλύπτεται με σελοφάν και τυλίγεται σε κασκόλ. Κρατήστε μέχρι να εμφανιστεί σοβαρή αίσθηση καψίματος. Εάν είναι απαραίτητο, η επεξεργασία επαναλαμβάνεται.

Σπουδαίος!

Η διαδικασία απαγορεύεται για μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες.

Αλατούχο διάλυμα με ξύδι

Ανακατέψτε το αλάτι και το ξύδι μέχρι το χυλό και απλώστε στο κεφάλι. Διατηρήστε για 1 ώρα. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ουσία ξιδιού για να αποφύγετε εγκαύματα.

Για να προστατέψετε το σώμα από τα παράσιτα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ζυθοποιείο από αψιθιά, κολλιτσίδα ή ένα μείγμα έγχυσης μέντας και χυμό μούρων ή ροδιού. Τέτοια παράσιτα δεν τους αρέσει το σαπούνι πλυντηρίου. Σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα παράσιτα γρήγορα και φθηνά χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες. Από τα έτοιμα προς χρήση προϊόντα, συνιστάται βάμμα hellebore. Μπορείτε να το αγοράσετε έτοιμο στο φαρμακείο.

Πώς να φτιάξετε τη δική σας παράσιτη θεραπεία

Τα περισσότερα φάρμακα στο οπλοστάσιο της παραδοσιακής ιατρικής μπορούν να αγοραστούν έτοιμα σε ένα κανονικό φαρμακείο. Η ευρύτερη ποικιλία έχει στενά στοχεύσει φαρμακεία που ειδικεύονται στην πώληση φυτοφαρμάκων. Προσφέρουν μια τεράστια λίστα αντιπαρασιτικών φαρμάκων για ενήλικες και παιδιά.

Λαϊκές θεραπείες σε ένα φαρμακείο μπορούν να αγοραστούν ως έτοιμη συλλογή διαφόρων τύπων φυτικών συστατικών ή όλα τα βότανα μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά. Ο κατάλογος των φυτών που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των παρασίτων στο σώμα παρουσιάζεται:

 • ξηρά συστάδες φύλλων, λουλουδιών, μπουμπουκιών, ριζών.
 • αλκοολούχα φυτικά εκχυλίσματα ·
 • Εκχυλίσματα λαδιού;
 • διάφορα βάμματα.

Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα εξαρτήματα, να φτιάξετε μια λαϊκή θεραπεία στο σπίτι σας και να αφαιρέσετε εύκολα τα παράσιτα χωρίς επιπλέον κόστος. Στα φαρμακεία διατίθενται πάντα έτοιμες συλλογές αψιθιάς, μαυρίσματος, ρίζας καλαμιού, σημύδων και φύλλων σημύδας και κώνων ερυθρελάτης.

Φυτικά συστατικά για να δημιουργήσετε μια αντιπαρασιτική συλλογή

Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να προμηθευτείτε μόνοι σας ιατρικές πρώτες ύλες. Αυτό πρέπει να γίνεται εκτός αυτοκινητοδρόμων και εργοστασίων ή εργοστασιακών κτιρίων. Είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε τους όρους συλλογής φαρμάκων, την τεχνολογία παρασκευής, ξήρανσης και αποθήκευσης. Και το πιο σημαντικό, δεν πρέπει να αλλάξετε τη συνταγή για την παρασκευή φαρμάκων για την καταστροφή των παρασίτων στο σώμα.

Σε μια σημείωση!

Η αγορά χρημάτων και συστατικών στα φαρμακεία εγγυάται την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών που απαιτούνται.

συμπέρασμα

Η δημοτικότητα των σπιτικών αντιπαρασιτικών σκευασμάτων οφείλεται στη φυσική συνταγή, τη διαθεσιμότητα και την ασφάλειά τους. Το χαμηλό κόστος πρώτων υλών και η απλή παραγωγή συμβαδίζουν με την υψηλή απόδοση στην καταπολέμηση των παρασίτων κάθε είδους. Η παραδοσιακή ιατρική θα βοηθήσει να καταστρέψει με ασφάλεια την πηγή μόλυνσης σε οποιαδήποτε κατηγορία ασθενών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των νοσοκόμων και των εγκύων γυναικών.

διαπιστευτήρια

 • «Έχω επεξεργαστεί σκουλήκια με τριάδες. Έκανα το μείγμα μόνος μου στο σπίτι. Κάθε βότανο μπορεί να αγοραστεί στο φαρμακείο. Αποδείχθηκε πολύ φθηνότερο από το τέλος αγοράς και η απόδοση είναι η ίδια. "
 • «Και το wormwood και το yarrow μπορεί να είναι καλό από απλά σκουλήκια. Αλλά είναι καλύτερο να καθαρίσετε το ήπαρ από τα παράσιτα με φάρμακα. Έμεινε με εχινοκοκκίαση και μετά έπρεπε να κάνω εγχείρηση. Κατά τη φάση αποκατάστασης, τα βότανα ήταν πολύ χρήσιμα. "
 • «Οι γιατροί συνταγογράφησαν χάπια για σκουλήκια, αλλά αφού τα πήρα ένιωσα πολύ άσχημα. Γύρισα σε έγχυση αψιθιάς και κρεμμυδιού. Φυσικά, η θεραπεία του σώματος είναι πολύ κουραστική, αλλά ακίνδυνη. "
 • «Στην παιδική ηλικία, οι ψείρες απομακρύννονταν πάντα με κηλίδες κηροζίνης στο κεφάλι τους. Και από χωμάτινα ψύλλους έβαλαν το ξύλο αψιθιάς στο πάτωμα. Οι λαϊκές συνταγές πάντα βοηθούσαν πολύ καλά. "