Συμπτώματα και θεραπεία λαϊκών φαρμάκων για παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα

Το δίκτυο είναι γεμάτο διαφημίσεις με διάφορα μέσα που βοηθούν να απαλλαγούμε από τα παράσιτα που, σύμφωνα με τους συγγραφείς αυτής της διαφήμισης, κυριολεκτικά τρώνε ένα άτομο ζωντανό και αφαιρούν τη δύναμη, την ενέργεια, την υγεία και τη βούλησή τους - οτιδήποτε άλλο.Τι παράσιτα βλάπτουν το ανθρώπινο σώμαΔυστυχώς, εκτός από τα πραγματικά προβλήματα, οι διαφημιστές προσφέρουν επίσης θεραπείες για παράσιτα που δεν εμφανίζονται στη χώρα μας ή δεν υπάρχουν στη φύση (μερικές φορές μιλάμε για παράσιτα "ενέργεια" και "πνευματικά").

Ως αποτέλεσμα, πολλοί εύθραυστοι αναγνώστες πέφτουν θύματα εξαπάτησης και σπαταλούν χρήματα, ενώ οι πραγματικές ασθένειες παραμένουν. Συνεχίζουν να καταστρέφουν το σώμα και να δηλητηριάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Για να αποφύγετε την εξαπάτηση, πρέπει να γνωρίζετε τι είδους παράσιτα είναι πραγματικά και πώς βλάπτουν το ανθρώπινο σώμα.

Ποιοι είναι τα παράσιτα και πώς είναι;

Στην ελληνική μετάφραση, το "παράσιτο" σημαίνει "σύντροφος", δηλαδή αυτός που μοιράζεται ένα γεύμα με τον ιδιοκτήτη. Αρχικά ήταν ιερέας στην αρχαία Ελλάδα. Στη βιολογία, αυτό είναι το όνομα που δίνεται στα έμβια όντα που ζουν από άλλα έμβια όντα (ονομάζονται επίσης ιδιοκτήτες) και ταυτόχρονα τους προκαλεί βλάβη. Τα παράσιτα δεν πρέπει να συγχέονται με αντιπαράθεση (οργανισμοί που ζουν εις βάρος άλλων αλλά δεν βλάπτουν, απλά τρώνε θραύσματα).

Ποιοι είναι τα παράσιτα και πώς είναι;

Στην ελληνική μετάφραση, το "παράσιτο" σημαίνει "σύντροφος", δηλαδή αυτός που μοιράζεται ένα γεύμα με τον ιδιοκτήτη. Αρχικά ήταν ιερέας στην αρχαία Ελλάδα. Στη βιολογία, αυτό είναι το όνομα που δίνεται στα έμβια όντα που ζουν σε άλλα έμβια όντα (που ονομάζονται επίσης ιδιοκτήτες) και τα προκαλούν ζημιά ταυτόχρονα. Τα παράσιτα δεν πρέπει να συγχέονται με αντιπαράθεση (οργανισμοί που ζουν εις βάρος άλλων αλλά δεν βλάπτουν, απλά τρώνε θραύσματα).

Τα παράσιτα υπάρχουν σε όλους τους τομείς των ζωντανών οργανισμών: Οι ιοί είναι παράσιτα για όλους, βακτήρια και μύκητες - μερικές φορές υπάρχουν μόνο λίγα παράσιτα μεταξύ των φυτών και παρασιτίζουν μόνο άλλα φυτά.Οι ιοί είναι παράσιτα για όλουςΌταν μιλάμε για παράσιτα που ζουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα, συνήθως μιλάμε για ζώα, ενώ άλλοι οργανισμοί αναφέρονται απλά ως "οργανισμοί που προκαλούν ασθένειες".

Έτσι, τα παράσιτα μέσα στο ανθρώπινο σώμα είναι ζώα που τρώνε εις βάρος των ανθρώπων και βλάπτουν την υγεία τους.

Ανάλογα με τον βιότοπο, τα παράσιτα χωρίζονται σε εξωπαρασίτα (που ζουν έξω από το σώμα, π. χ. ψείρες, κουνούπια κ. λπ. ) και ενδοπαρασίτα (που ζουν μέσα στο σώμα, π. χ. παρασιτικά σκουλήκια ή μονοκύτταρα ζώα). Τα σκουλήκια δεν ζουν μόνο στα έντερα, αλλά και στους πνεύμονες, την καρδιά, το συκώτι, την κυκλοφορία του αίματος και ούτω καθεξής.

Τα πιο κοινά σκουλήκια είναι:

 1. roundworms:
  • pinworms;
  • Ascaris;
  • Trichinella.
 2. flatworms:
  • χοιρινό φιλμ;
  • Ταινία τύπου Bull;
  • Διαφορετικοί τύποι συκωτιού
  • Εχινόκοκκος.

Ορισμένα από αυτά τα παράσιτα αποτελούν θανατηφόρο απειλή για τον άνθρωπο. Πρόκειται για σκουλήκια, τριχίνες, εχινόκοκκο. Άλλοι (ηπατική αναταραχή) οδηγούν σε σοβαρές ασθένειες που συνοδεύονται από πόνο, πυρετό, ναυτία, δυσλειτουργία εσωτερικών οργάνων και δηλητηρίαση από τα προϊόντα του μεταβολισμού των παρασίτων.

Ποιες λαϊκές θεραπείες βοηθούν στην πνευμονία

Pinwormsείναι τα ασφαλέστερα από όλα τα παρασιτικά σκουλήκια και ταυτόχρονα τα πιο συνηθισμένα. Αυτοί είναι αμφιφυλόφιλοι οργανισμοί που ζουν στο έντερο. Τη νύχτα σέρνονται στον πρωκτό και γεννούν αυγά που πέφτουν στο δέρμα, ρούχα, κάτω από τα νύχια κ. λπ.

Σκουλήκια

Στη συνέχεια, αυτά τα αυγά μπορούν να μπουν στο φαγητό και να καταναλωθούν.

Έτσι, ο ασθενής μολύνει τον εαυτό του και τους άλλους.

Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αλοιφή ψευδαργύρου εάν υποψιάζεστε ότι θανατώσετε.

Είναι λερωμένο στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό και τα θηλυκά παράσιτα πεθαίνουν από δηλητηρίαση μόλις σέρνονται για να γεννήσουν αυγά.

Χρησιμοποιήστε κρεμμύδια για κατάποση. Επιμείνετε ότι το κρεμμύδι θρυμματίζεται σε επική αλκοόλη (1: 1 κατά βάρος) για δέκα ημέρες και, στη συνέχεια, πίνετε μια κουταλιά της σούπας δύο φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.

Το παιδί πρέπει να κάνει έγχυση νερού. Το κρεμμύδι γεμίζει με ζεστό νερό για 12 ώρες. Δώστε στο παιδί σας μισό φλιτζάνι μία φορά την ημέρα.

Το Ascaris σημαίνει

Όλοι γνωρίζουν γνωστές λαϊκές θεραπείες για σκουλήκια, που βασίζονται σε σπόρους κολοκύθας. Πάνω από μία γενιά γιαγιάδων συνέστησαν στα εγγόνια τους να τρώνε σπόρους κολοκύθας έτσι ώστε «να μην υπάρχουν σκουλήκια». Αλλά απλά η κατανάλωση αυτού του προϊόντος δεν θα εξαλείψει εντελώς τα παράσιτα.

Πρέπει να κάνετε αφέψημα, εκχυλίσματα και μείγματα. Τρίψτε μια λίβρα σπόρων σε γουδί και καλύψτε με νερό. Στη συνέχεια, φάτε με ένα κουταλάκι του γλυκού για μια ώρα. Μετά από τρεις ώρες, συνιστάται να κάνετε κλύσμα έτσι ώστε τα δηλητηριασμένα παράσιτα να απομακρύνονται από το σώμα.

Ένα μείγμα σπόρων κολοκύθας και αψιθιάς είναι κατάλληλο για ενήλικες. Ένα μέρος σπόρων κολοκύθας και ένα μέρος αποξηραμένου σκουληκιού αναμιγνύονται με δύο μέρη βότκας και χύνονται σε αυτό για επτά ημέρες. Στη συνέχεια, εφαρμόστε 50 mg δύο φορές την ημέρα.

Σε λίγες μέρες τα παράσιτα θα νικηθούν εντελώς. Δεν πρέπει να κάνετε κατάχρηση του προϊόντος: η έγχυση αψιθιάς στο αλκοόλ έχει ναρκωτικές ιδιότητες και προωθεί την ανάπτυξη του αλκοολισμού.ΑσκάριΤο φάρμακο αντενδείκνυται κατηγορηματικά για παιδιά για τους ίδιους λόγους.

Θα πρέπει να υπάρχει περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδια με σκουλήκια, καθώς τα παρασιτικά σκουλήκια δεν τα ανέχονται καλά. Μια καλή παρασκευή γίνεται με βάση το γάλα και το σκόρδο, στα οποία μπορούν να δοθούν κλύσματα. Για να γίνει αυτό, ένα γαρίφαλο σκόρδου βράζεται μέχρι να μαλακώσει σε 200 g. Γάλα. Κάντε ένα κλύσμα τη νύχτα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες θεραπείες κατά του Ascaris που είναι αποτελεσματικές κατά των pinworms. Και οι δύο τύποι ελμινθών ανήκουν στο ίδιο είδος ζώου και έχουν παρόμοια βιολογία.

Παρασίτων στο ήπαρ

Το ήπαρ είναι ένα απαραίτητο όργανο με πολλές λειτουργίες. Είναι ένα φίλτρο για το αίμα και το σίδηρο, το οποίο παράγει χολή και μια "αποθήκη" για το γλυκογόνο. Επομένως, σε αυτό το όργανο τα παράσιτα προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά και προκαλούν τα πιο δυσάρεστα συμπτώματα. Κολικός ήπατος, ναυτία, ίκτερος, αλλεργίες και πολλά άλλα είναι το αποτέλεσμα της παρασιτικής προσβολής.

Το μαύρο ξύλο καρυδιάς, μια καθολική θεραπεία για τα επίπεδη σκουλήκια, βοηθά με αυτά τα παράσιτα. Για θεραπεία, ετοιμάστε ένα βάμμα 30 κεριών ώριμων φρούτων γάλακτος, ρίξτε βότκα πάνω του και αφήστε για 40 ημέρες.

Μετά από αυτό, πρέπει να φιλτράρετε το βάμμα και να καταναλώνετε 2 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ.

Οι εγχύσεις σπόρων κολοκύθας και αψιθιάς, γαρίφαλων και πολλών άλλων εγχύσεων, για παράδειγμα τα ήδη αναφερθέντα φάρμακα με βάση το κρεμμύδι και το σκόρδο, είναι επίσης αποτελεσματικά. Αποτελεσματικό έναντι των βδέλλων και των ροδιών. 5 γραμμάρια του φλοιού αυτού του καρπού χύνεται με 100 γραμμάρια ζεστού νερού, εγχύεται για 30 λεπτά και καταναλώνεται σε ένα κουταλάκι του γλυκού 4 φορές την ημέρα.

Από άλλα flatworms

Κόψτε 8 σκελίδες σκόρδο, πιέστε το χυμό και αραιώστε σε ζεστό νερό (περίπου ένα ποτήρι). Με αυτήν τη θεραπεία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κλύσμα που είναι αποτελεσματικό κατά των ταινιών (ταινίες).

2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένο σκόρδο μπορούν να βράσουν σε γάλα για να φτιάξουν ένα ποτό. Πριν από τη λήψη, πρέπει να τρώτε 200 γρ. Πάρτε σπόρους κολοκύθας και μετά πάρτε καθαρτικό. Το ξηρό τζίντζερ βοηθά στον Echinococcus. Τρίψτε το, διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε 50 γραμμάρια γάλακτος. Πρέπει να πίνετε ένα τέτοιο φάρμακο κάθε δεύτερη μέρα.

Τα εσπεριδοειδή βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση του Echinococcus. Μασήστε φλούδα λεμονιού και προσθέστε το σε μια ποικιλία τροφών ή ποτών. Το ξηρό ξύσμα ενός λεμονιού μπορεί να τεμαχιστεί και να στάξει σε 100 γραμμάρια ζεστού νερού. Αφήστε το προϊόν να παραμείνει έως ότου το νερό κρυώσει σε θερμοκρασία στην οποία είναι ασφαλές να πιείτε και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια το προϊόν. Μπορείτε να το πιείτε χωρίς περιορισμούς, αλλά τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Από μονοκύτταρα παράσιτα

Giardiaείναι κοινά μονοκύτταρα παράσιτα που ζουν στο λεπτό έντερο και προκαλούν giardiasis. Το σκόρδο βοηθά με τα λάμπλια (50 γραμμάρια ανά 200 γραμμάρια βότκας). Το φάρμακο εγχύεται για μια εβδομάδα, χρησιμοποιούνται 20 γραμμάρια την ημέρα.

Το βάλσαμο χρένου είναι μια καλή θεραπεία. Η ρίζα αυτού του φυτού καθαρίζεται, κόβεται σε μάρκες και γεμίζεται με κρύο νερό για τρεις ημέρες. Ο πράκτορας πρέπει να ανακινείται δύο φορές την ημέρα. Όταν είναι έτοιμο, διηθείται σε ίσα μέρη και αραιώνεται με μέλι και στη συνέχεια λαμβάνεται 15 λεπτά πριν από την κατανάλωση μιας κουταλιάς της σούπας.

Σπόροι κυμινοειδούς κάρου, κεράσι πουλιού, σκόρδο, κράταιγος και θαλάσσιος ιπποφαές βοηθούν στην παρασιτική αμόμπαΟι σπόροι κύμινου χύνονται με ζεστό νερό (200 g), αφήνονται σε υδατόλουτρο για ένα τέταρτο της ώρας και μετά ψύχονται. Το μισό ποτήρι του φαρμάκου καταναλώνεται τρεις φορές την ημέρα μετά το γεύμα.

Μπορείτε να κάνετε έγχυση νερού από μούρα κεράσι πουλιών (10 μούρα ανά ποτήρι ζεστό νερό) ή απλά να τα φάτε. Το ίδιο ισχύει και για άλλα μούρα.

Από εξωτερικά παράσιτα

Οι ψείρες ζουν έξω στο ανθρώπινο δέρμα και χωρίζονται σε είδη όπως ψείρα κεφαλής, ηβική ψείρα και ψείρα σώματος. Οι δύο πρώτοι τύποι ζουν στα μαλλιά, ο τρίτος στα ρούχα. Δαγκώνουν ένα άτομο και πίνουν το αίμα τους, προκαλώντας κνησμό, ξύσιμο και άλλες ασθένειες

Οι απλούστερες μέθοδοι αντιμετώπισης των ψειρών είναι μηχανικές μέθοδοι. Αυτό είναι ένα κούρεμα και χτένα που σας επιτρέπει να αφαιρέσετε ορισμένα παράσιτα αφαιρώντας τα από την επιφάνεια του δέρματος.

Μία από τις παλιές, προ-επαναστατικές συνταγές περιλαμβάνει τη χρήση κηροζίνης μόνη της ή με το λάδι. Το φάρμακο τρίβεται στο δέρμα και εκπέμπει ένα άρωμα που απωθεί τις ψείρες και τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν το βιότοπό τους.

Μια τριπλή κολόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό. Βρέξτε τα μαλλιά σας και τυλίξτε τα σε σελοφάν για μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια πλύνετε τα μαλλιά σας.

Ένα μείγμα χυμού λάχανου και μελιού 1: 1 θα βοηθήσει επίσης. Αυτό το προϊόν τρίβεται στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια ξεπλένεται με νερό.

Συμπέρασμα

Έτσι, τα παράσιτα μπορούν να υπάρχουν τόσο στο ανθρώπινο σώμα όσο και στην επιφάνειά του. Τρέφονται με ανθρώπινη τροφή ή στους ιστούς του ίδιου του σώματος: αίμα, μύες κ. λπ. Φυσικά, οι δραστηριότητές τους προκαλούν σημαντική βλάβη στην ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν μηχανική βλάβη και αιμορραγία στα εσωτερικά όργανα και τα απόβλητά τους μπορούν να δηλητηριάσουν το σώμα, προκαλώντας ναυτία και ζάλη.

Η θεραπεία των παρασίτων βασίζεται στη χρήση των φαρμακευτικών ιδιοτήτων διαφόρων φυτών, τα οποία είναι σχετικά αβλαβή για τον άνθρωπο και θανατηφόρα δηλητηριώδη για τους εχθρούς τους.

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό και να περάσετε τις απαραίτητες εξετάσεις για να γνωρίζετε ακριβώς ποια παράσιτα θα θεραπεύσετε.

Επειδή πολλά φαρμακευτικά φυτά είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο (π. χ. σκουλήκι), η θεραπεία πρέπει να διαφοροποιείται μεταξύ παιδιών και ενηλίκων προκειμένου να αποφευχθούν παρενέργειες και δηλητηρίαση.

Οι ψείρες και άλλα έντομα είναι εξωτερικά ανθρώπινα παράσιτα. Η εναλλακτική θεραπεία για αυτά βασίζεται στη χρήση οσμών ουσιών και φυτών που μπορούν να τρομάξουν τα παράσιτα με έξι πόδια.