Πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σπίτι

Σήμερα υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές του αντιπαρασιτικού καθαρισμού. Ωστόσο, δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με δημοφιλείς και αποτελεσματικές λαϊκές συνταγές που δεν έχουν παρενέργειες και είναι κατάλληλες για τους περισσότερους ανθρώπους. Δεδομένου ότι η μόλυνση από ελμινθία εμφανίζεται αρκετά γρήγορα, όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να προλαμβάνονται αμέσως. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σπίτι.

Ποικιλίες παρασίτων

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ελμινθών που μολύνουν το ανθρώπινο σώμα είναι:

Giardia

Λάμπλια στο ανθρώπινο σώμα

Πιο συχνά εμφανίζεται σε παιδιά. Οι μολυσματικές ουσίες προκαλούνται από βρώμικα χέρια, παιχνίδια και τρόφιμα. Τα ελμινθία προκαλούν δυσβολία, μη φυσιολογική ηπατική λειτουργία και παραβίαση της εντερικής χλωρίδας.

Το Giardia μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή της πέψης των τροφίμων, τη σήψη και τη συσσώρευση απορριμμάτων προϊόντων στο έντερο. Όλα αυτά μπορούν να αναγκάσουν ολόκληρα συστήματα του ανθρώπινου σώματος να υποφέρουν από τοξίνες.

pinworms

Το πιο κοινό παράσιτο στα παιδιά. Επηρεάζει το παχύ έντερο. Η λοίμωξη μπορεί να συνοδεύεται από φαγούρα στο δέρμα. Οι οργανισμοί έχουν μήκος περίπου μια ίντσα. Διαφέρουν από άλλα είδη στο ότι ορισμένα άτομα βγαίνουν από το ανθρώπινο σώμα μέσω του πρωκτού τη νύχτα και γεννούν αυγά στις πτυχές του δέρματος και στο κρεβάτι.

Ascaris

Ένα κοινό είδος μήκους έως 4 ιντσών. Η ρύπανση προκαλείται από βρώμικα χέρια, τρόφιμα, νερό και χώμα. Τα άτομα μολύνουν γρήγορα εντελώς διαφορετικά ανθρώπινα όργανα: συκώτι, μάτια, αίμα, πνεύμονες, επειδή μέσα σε μια ώρα από τα αυγά που εισέρχονται στο σώμα, εμφανίζονται προνύμφες, οι οποίες εντοπίζονται γρήγορα στο αίμα μέσω των εντερικών τοιχωμάτων. Οι σκουλήκια καταστρέφουν θρεπτικά συστατικά που εισέρχονται στο σώμα, γεγονός που οδηγεί σε διαταραχή του πεπτικού συστήματος, εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων και αναιμία. Η μόλυνση με αυτά τα παράσιτα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ορισμένων σοβαρών ασθενειών. Η διάρκεια ζωής του ελμίνθου είναι ένας χρόνος.

Τοξικά αυτοκίνητα

Ο βιότοπος αυτού του είδους είναι ο οργανισμός σκύλων και γατών. Η άμεση επαφή με το ζώο δεν είναι απαραίτητη για τη μόλυνση. Ένα παιδί μπορεί να μολυνθεί με σκουλήκια από την άμμο, στην οποία ένας σκύλος ή μια γάτα αποβάλλεται. Τα άτομα μπορούν να μεγαλώσουν έως και 12 ίντσες ύψος. Η αναπαραγωγή του παρασίτου στο ανθρώπινο σώμα οδηγεί σε επιδείνωση της γενικής ευεξίας, στομαχικές διαταραχές και δυσπεψία.

Ευρεία κορδέλα

Αυτό το ελμίνθιο εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα από ωμό ψάρι. Το μήκος μιας ταινίας για ενήλικες μπορεί να είναι δέκα μέτρα, αλλά μέσα σε ένα άτομο βρίσκεται σε στριμμένη κατάσταση. Τα άτομα καταναλώνουν όλα τα ευεργετικά ιχνοστοιχεία που εισέρχονται στο σώμα, προκαλώντας αίσθημα συνεχούς αδυναμίας και κόπωσης, ναυτία, έμετο, ανεπάρκεια βιταμινών και αναιμία.

Ταινία για βοοειδή και χοιρινό

Το ωμό ή το άψητο κρέας είναι η πηγή μόλυνσης. Το μέγεθος των ατόμων κυμαίνεται από δύο έως επτά μέτρα. Οι προνύμφες της ταινίας μπορούν να εισβάλουν στον εγκέφαλο και τα μάτια, γεγονός που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία.

Cat Fluke

Ο χώρος διαβίωσης στο ανθρώπινο σώμα είναι η χοληδόχος κύστη και η χολική οδός. Η μόλυνση συμβαίνει επίσης από την κατανάλωση ωμών ή ελλιπών μαγειρεμένων ψαριών. Τα κύρια συμπτώματα της παρουσίας της ροής της γάτας στο σώμα είναι ο υψηλός πυρετός, ο πόνος στις αρθρώσεις και οι μύες και η δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Συμπτώματα μόλυνσης

Συμπτώματα παρουσίας παρασίτων στο σώμα

Δεν είναι τόσο δύσκολο να διακρίνουμε την παρουσία παρασίτων στο σώμα. Για να γίνει αυτό, αρκεί να γνωρίζουμε τα κύρια σημάδια μιας λοίμωξης:

 • εμφάνιση διάρροιας ή συχνής δυσκοιλιότητας.
 • μετεωρισμός;
 • μετεωρισμός;
 • ναυτία και έμετος
 • δυσφορία στο στομάχι;
 • δυσανεξία στα προϊόντα;
 • ξαφνική απώλεια βάρους, συνοδευόμενη από αυξημένη όρεξη.
 • εξασθένιση της ανοσίας
 • αλλαγή διάθεσης, κόπωση, ευερεθιστότητα και κατάθλιψη.
 • μείωσε την απόδοση.
 • αϋπνία;
 • ζάλη;
 • τα λευκά των ματιών γίνονται κίτρινα.
 • μώλωπες κάτω από τα μάτια.
 • κανονικός πονόλαιμος;
 • πλάκα στη γλώσσα.
 • κακή αναπνοή;
 • τα νύχια και τα μαλλιά γίνονται εύθραυστα.
 • Μπορεί να προκύψουν δερματολογικά προβλήματα: εξανθήματα, ακμή, σπασμένα τακούνια.

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η μόλυνση θα προχωρήσει χωρίς εμφανή σημάδια. Για να μάθετε ακριβώς εάν υπάρχουν ελμινθές στο ανθρώπινο σώμα, συνιστάται να περάσετε τις απαραίτητες εξετάσεις σε ιατρικό ίδρυμα. Στο σπίτι, μπορείτε να προσδιορίσετε την παρουσία λοίμωξης με κλύσμα. Μετά τη διαδικασία, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα κόπρανα για λευκά σκουλήκια.

Προετοιμαστείτε για τον καθαρισμό

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το σώμα των παρασίτων στο σπίτι, πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή σας 2-3 ημέρες πριν από τη διαδικασία:

πώς να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα
 • μειώνει την ποσότητα κρέατος που καταναλώνεται.
 • αυξάνει την κατανάλωση λαχανικών που περιέχουν φυτικές ίνες (μπρόκολο, λάχανο, ντομάτα, πιπεριές, τεύτλα).
 • Το
 • εισάγει στη διατροφή προϊόντα γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση, λαχανικά και σπόρους.

Αυτή η διατροφή προετοιμάζει το γαστρεντερικό σωλήνα για τον επερχόμενο καθαρισμό και αυξάνει την αποτελεσματικότητά της.

Θεραπεία

Αφού αναγνωρίσετε ορισμένα σημάδια μόλυνσης, τίθεται το ερώτημα για το πώς τα παράσιτα μπορούν να αφαιρεθούν από το σώμα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Όχι μόνο φαρμακευτικά παρασκευάσματα μπορούν να βοηθήσουν να αποχαιρετήσουν τα σκουλήκια για πάντα. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εύκολη απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα στο σπίτι. Μια τέτοια θεραπεία έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των φαρμάκων, καθώς ορισμένα φαρμακευτικά παρασκευάσματα βλάπτουν σοβαρά τη μικροχλωρίδα του σώματος. Επιπλέον, πολλά από αυτά είναι κατάλληλα μόνο για ενήλικες και έχουν επίσης μια ολόκληρη λίστα αντενδείξεων και παρενεργειών. Ο καθαρισμός παρασίτων στο σπίτι γίνεται όλο και πιο δημοφιλής λόγω της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας της θεραπείας.

Σπα

Τα λουτρά με βότανα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση των ελμινθών μέσω του δέρματος. Οι άνθρωποι έχουν αντιμετωπιστεί με παρόμοιο τρόπο για ελμίνθους από τα αρχαία χρόνια.

Μπανιέρα ενηλίκων

Για να προετοιμάσετε το μείγμα, θα χρειαστείτε 50 γραμμάρια θυμάρι, ρίζα καλαμιού και ελακαμπάνη, 25 γραμμάρια φύλλα μέντας και καρυδιάς, 20 γραμμάρια αψιθιάς, κίτρινο γεντιανό, yarrow, κύμινο και άνθη χαμομηλιού. Όλα τα συστατικά πρέπει να αναμιγνύονται και να γεμίζουν με ζεστό νερό. Ο χρόνος έγχυσης είναι 1 ώρα. Η τελική έγχυση βοτάνων προστίθεται στο μπάνιο. Ο χρόνος μπάνιου πρέπει να είναι περίπου δύο ώρες.

μπάνιο μωρού

Comfrey για να καθαρίσει το σώμα των παρασίτων

Για να φτιάξετε ένα διάλυμα μπάνιου μωρού, ανακατέψτε 7 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. φασολάκια, 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Comfrey, 4 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Φιλέτο και άχυρο βρώμης, 3 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Κύμινο. Το μείγμα χύνεται με ζεστό νερό και χύνεται σε αυτό για μια ώρα, μετά την οποία χύνεται στο μπάνιο. Τα παιδιά πρέπει να περιοριστούν στην κατανάλωση καραμελών λίγες ημέρες πριν από τη διαδικασία.

Μετά το μπάνιο καθαρισμού, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά πρέπει να εφαρμόζουν μέλι στα χέρια, τους ώμους και την πλάτη τους. Όταν τα παράσιτα εγκαταλείπουν το σώμα, το δέρμα πρέπει να πασπαλίζεται με αλεύρι. Τυχόν σκουλήκια που σέρνονται πρέπει να αφαιρεθούν από το σώμα.

Είσοδοι

Μια άλλη αποδεδειγμένη θεραπεία για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου από τα παράσιτα είναι τα κλύσματα. Η μέθοδος είναι καλή επειδή σας επιτρέπει να καθαρίσετε το σώμα όχι μόνο από τα ίδια τα σκουλήκια, αλλά και από τα προϊόντα που έχουν αντιδράσει, που προκαλεί επίσης ενόχληση και βλάπτει την υγεία. Απαιτείται προκαταρκτικό καθαρισμό για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του.

Κλύσμα σκόρδου

Για να δημιουργήσετε τη σύνθεση, χρειάζεστε έξι σκελίδες σκόρδου ανά λίτρο νερού. Για να απορροφήσετε καλύτερα το προϊόν, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό. Το βρασμένο διάλυμα πρέπει να ψυχθεί στους 36 βαθμούς Κελσίου, μετά την οποία μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία. Ένα κλύσμα χρησιμοποιείται πολλές φορές την εβδομάδα.

Κλύσμα με θυμάρι και σκόρδο

Τρεις σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες σε μύλο κρέατος, ρίχνουμε 1, 5 λίτρα νερό και προσθέτουμε 50 γραμμάρια θυμαριού. Βάλτε το μείγμα στη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και στραγγίξτε μετά το βράσιμο. Για τα παιδιά, ένα ή δύο κλύσματα είναι αρκετά για μια εβδομάδα, συνιστάται στους ενήλικες να κάνουν τουλάχιστον τρία.

Κλύσμα κρεμμυδιού και σκόρδου

Για να φτιάξετε το διάλυμα, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι σε ίσα μέρη. Συνιστούμε τη χρήση τριών έως τεσσάρων γαρίφαλων σκόρδου. Το μείγμα χύνεται με 50 ml ζεστού νερού, εγχύεται για 15 λεπτά και στη συνέχεια διηθείται. 15 ml χυμού λεμονιού προστίθενται στην τελική έγχυση. Για ένα κλύσμα, χρησιμοποιείται το προκύπτον προϊόν, αραιωμένο σε ένα λίτρο νερού. Η θεραπεία διαρκεί μια εβδομάδα.

Κλύσμα γάλακτος και σκόρδου

Προσθέστε δύο μεσαίου μεγέθους σκελίδες ψιλοκομμένου σκόρδου στο βραστό γάλα. Είναι απαραίτητο να συνεχίσετε να βράζετε το γάλα μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Το φιλτραρισμένο και ψυγμένο υγρό χρησιμοποιείται ως αντιπαρασιτικό καθαρισμό για μια εβδομάδα.

Όλα τα κλύσματα σκόρδου έχουν αντενδείξεις:

 • Αλλεργία στα συστατικά του διαλύματος;
 • έλκος παχέος εντέρου;
 • χειρουργικές παθήσεις των οργάνων της κοιλιακής κοιλότητας.
 • στομάχι ή εντερική αιμορραγία.
 • οξεία καρδιακή ανεπάρκεια;
 • παθολογία των νεφρών;
 • παιδιά κάτω των 7 ετών
 • ηλικία;
 • εγκυμοσύνη και θηλασμός.

Εισαγωγή καφέ

Διαλύστε μερικές κουταλιές της σούπας καφέ σε ένα λίτρο νερό. Ο καθαρισμός σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο πραγματοποιείται εντός 2 εβδομάδων με διαλείμματα δύο ημερών. Η αφαίρεση σκουληκιών με αυτό το εργαλείο είναι κατάλληλη μόνο για ενήλικες.

Tansy enema

Κλύσμα με ήσυχο για την απομάκρυνση των παρασίτων

Για να φτιάξετε ένα κλύσμα, αφήστε το μισό λίτρο καθαρού νερού να βράσει, βάλτε μια κουταλιά της σούπας λουλούδια σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε το προκύπτον προϊόν σε χαμηλή φωτιά για άλλα δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά.

Το κλύσμα εκτελείται καθημερινά για πέντε ημέρες. Η πορεία της θεραπείας επαναλαμβάνεται μετά από διάστημα δύο εβδομάδων.

Σπόροι κολοκύθας

Ένα προϊόν όπως οι σπόροι κολοκύθας σάς επιτρέπει να απαλλαγείτε από παράσιτα στο σπίτι χάρη στο κέλυφος του. Η πορεία καθαρισμού σπόρων κολοκύθας διαρκεί ένα μήνα. Ο καθημερινός κανόνας για ένα παιδί είναι σαράντα κομμάτια την ημέρα, για έναν ενήλικα εξήντα κομμάτια.

κουκουνάρι

Μπορείτε να απαλλαγείτε από σκουλήκια τρώγοντας 100 γραμμάρια κουκουνάρι την ημέρα. Τα καρύδια πρέπει να μασήσουν πολύ καλά και καλά. Η πορεία ενός τέτοιου καθαρισμού είναι 60 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν συνιστάται η εξαίρεση προϊόντων κρέατος και ζωικών λιπών από τη διατροφή. Διαφορετικά, η θεραπεία δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συνταγή ρέγγας και γάλακτος

Μια ρέγγα πρέπει να διαχωρίζεται από τα οστά και να συνθλίβεται. Στη συνέχεια προσθέστε κρόκους αυγού, δύο κουταλιές της σούπας κεχρί και τρία έως τέσσερα ψιλοκομμένα σκελίδες σκόρδου στο ψάρι. Το προκύπτον μείγμα χύνεται με κρύο προ-βρασμένο γάλα. Το προκύπτον κουάκερ λαμβάνεται μισό ποτήρι τρεις φορές την ημέρα. Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Ο καθαρισμός του σώματος των παρασίτων συνεχίζεται μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως.

Έγχυση καρυδιού

Έγχυση καρυδιών από παράσιτα

Για να προετοιμάσετε μια έγχυση για την καταπολέμηση των παρασίτων, δεν χρειάζεστε τους ίδιους τους πυρήνες, αλλά τα χωρίσματα που τα χωρίζουν μεταξύ τους. 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Με αποξηραμένα χωρίσματα, πρέπει να ρίξετε 250 ml βραστό νερό και να το αφήσετε να βυθιστεί για μια ώρα.

Η θεραπεία με το φάρμακο πραγματοποιείται για δεκατέσσερις ημέρες. Ο καθαρισμός με έγχυση πραγματοποιείται δύο φορές την ημέρα, ένα ποτήρι για ενήλικες και 0, 5 ποτήρια για παιδιά.

Έγχυση κρεμμυδιού

Για αυτό το προϊόν απαιτείται κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους. Πρέπει να συνθλίβεται και να γεμίζεται με 1 λίτρο κρύου νερού. Πρέπει να εγχυθεί σε κρύο μέρος για δέκα ώρες. Η τελική φορτωμένη έγχυση λαμβάνεται 100 γραμμάρια δύο φορές την ημέρα.

Σπάδικας ροδιού

50 g φλούδας ροδιού χύνονται με κρύο νερό και εγχύονται για 6 ώρες. Ο προκύπτων ζωμός πρέπει να βράσει σε χαμηλή φωτιά και να διηθηθεί. Το προϊόν λαμβάνεται σε ίσα μέρη για μία ώρα. Βοηθά στην καταπολέμηση των ταινιών των βοοειδών. Για να αυξήσετε το αποτέλεσμα μετά την κατανάλωση της έγχυσης, συνιστάται να λαμβάνετε καθαρτικό.

Έγχυση Burnet Root

Για να προετοιμάσετε το προϊόν, πρέπει να ρίξετε 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Ψιλοκομμένη ρίζα με δύο ποτήρια βραστό νερό και στη συνέχεια βράστε για 15 λεπτά. Ο χρόνος έγχυσης είναι 30 λεπτά.

Το φιλτραρισμένο προϊόν πρέπει να χωριστεί σε τέσσερις μερίδες και να πιει μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Η θεραπεία είναι κατάλληλη για την απομάκρυνση των λαμπλιών από το ανθρώπινο σώμα.

Έγχυση σπόρων καρπουζιού

Οι θρυμματισμένοι σπόροι καρπουζιού πρέπει να χύνονται με μεταλλικό νερό και να παρασκευάζονται για 7 ώρες. Το προϊόν εφαρμόζεται με 75 ml μία ώρα πριν από κάθε γεύμα.

Βάμμα σκόρδου

Ο καθαρισμός του εντέρου από τα παράσιτα στο σπίτι αντιπροσωπεύεται όχι μόνο από διάφορα κλύσματα, αλλά και από ένα αποτελεσματικό βάμμα. Είναι απαραίτητο να αλέσετε 300 γραμμάρια σκόρδου σε ένα μύλο κρέατος και να το γεμίσετε με ένα ποτήρι αλκοόλ. Το εργαλείο πρέπει να εγχυθεί για τρεις εβδομάδες. Στη συνέχεια, είναι έτοιμο για από του στόματος χρήση. Μερικές σταγόνες βάμμα σκόρδου προστίθενται σε μια κουταλιά της σούπας γάλα και πίνουν 30 λεπτά πριν από το πρωινό. Η πορεία της θεραπείας συνεχίζεται έως ότου τα παράσιτα απεκκρίνονται εντελώς από το σώμα.

Συνταγές μαύρου κύμινου

Τα ελάσματα μπορούν να αφαιρεθούν με λάδι ή μαύρο κύμινο.

Επιλογή 1

Ένα ποτήρι νερό απαιτεί 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. Μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού. Μαύρο λάδι σπόρου. Το διάλυμα εφαρμόζεται τρεις φορές την ημέρα 15 λεπτά πριν από τα γεύματα. Η δοσολογία για ενήλικες είναι 1 κουταλάκι του γλυκού, για παιδιά - 0, 5 κουτ.

Επιλογή 2

Μαύρος σπόρος για την απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα

Μαύρο κύμινο καλά αλεσμένο προστίθεται σε ζεστό νερό.

Το προκύπτον προϊόν εφαρμόζεται με άδειο στομάχι μισή ώρα πριν από το πρωινό.

Συνταγή καρύδας

Δεν γνωρίζουν όλοι ότι με τη βοήθεια της καρύδας μπορείτε να καθαρίσετε το σώμα από σκουλήκια. Για να προετοιμάσετε το προϊόν, θα χρειαστείτε μια καρύδα. Ο πολτός πρέπει να διαχωριστεί από το γάλα και να αλεσθεί με τρίφτη. Το χυλό που προκύπτει πρέπει να αναμιγνύεται με γάλα καρύδας και να λαμβάνεται 3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα. Για να αποφευχθεί η χαλάρωση του μείγματος, πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Συνιστάται η χρήση αυτού του εργαλείου για την καταπολέμηση των παρασίτων για δύο εβδομάδες. Η πορεία της θεραπείας μπορεί να επαναληφθεί και πάλι με ένα σύντομο διάλειμμα.

Συνταγή γαρίφαλου

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους καθαρισμού του σώματος. Κάθε μέρα πρέπει να αλέσετε και να τρώτε δύο κομμάτια γαρύφαλλο, πλένονται με καθαρό νερό με την προκύπτουσα σκόνη. Η θεραπεία διαρκεί 30 ημέρες. Ως προληπτικό μέτρο, συνιστάται να πίνετε το φάρμακο για άλλες δύο εβδομάδες.

Συνταγή ραδικιού

Σε αλληλεπίδραση με φαρμακευτικά βότανα, το κιχώριο απομακρύνει αποτελεσματικά τα σκουλήκια από το ανθρώπινο σώμα. Για να προετοιμάσετε το φάρμακο, πρέπει να αναμίξετε κιχώριο, yarrow και tansy σε αναλογία από ένα προς ένα. Το προκύπτον μείγμα πρέπει να βράσει σε υδατόλουτρο για 15 λεπτά. Η σύνθεση λαμβάνεται καθημερινά για μια εβδομάδα σε 0, 25 ποτήρια με άδειο στομάχι. Το τελικό προϊόν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο.

Εάν έχουν εντοπιστεί σημάδια μόλυνσης μόνο σε ένα μέλος της οικογένειας, συνιστάται να πραγματοποιείται προληπτικός καθαρισμός του σώματος, καθώς τα ελμίνθια μπορούν εύκολα να μεταδοθούν από το ένα άτομο στο άλλο.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα παράσιτα τόσο με τη βοήθεια ναρκωτικών όσο και χάρη στις λαϊκές συνταγές. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν όλο και περισσότερο τη δεύτερη επιλογή, καθώς ο αντιπαρασιτικός καθαρισμός στο σπίτι είναι μια ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να αφαιρέσουν τα ελμίνθια από το σώμα, προκειμένου να αποφευχθούν παρενέργειες και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ναρκωτικών. Οι λαϊκές θεραπείες είναι βολικές στο ότι όλοι μπορούν να επιλέξουν την πιο κατάλληλη συνταγή για τον εαυτό τους. Επιπλέον, ο καθαρισμός στο σπίτι είναι η καλύτερη θεραπεία για μικρά παιδιά.